DDi start project “crAIova”

Bij DDi hebben we al een tijdje de vibe te pakken over een nieuw idee. Het maken van een nieuwe, slimme robot, die door onze klanten (verzekeraars) met een ‘single click’ aan het werk kan worden gezet. Met het maken van de eerste schetsen en prototypes (spikes) nam de vibe verder toe. En kreeg een extra boost door gesprekken met experts in AI/NLP/ML, klanten, partners en m.n. door onze kennismaking met Netrom.

Door het aangaan van de samenwerking met Netrom konden we eindelijk concreet aan de gang. De zomer hebben we goed kunnen gebruiken als voorbereiding. O.a. voor het formeren van een nieuw ontwikkelteam. Een mix aan ervaren DDi-ers en Netrom-mers met ontwikkelaars, AI-experts, platform architecten, een product owner en een scrum master.

Deze week zijn we officieel van start gegaan met project “crAIova”. De projectnaam accommodeert twee belangrijke pijlers onder het project. Als eerste de locatie waar we van start gaan, Craiova (Roemenië). De tweede pijler ‘AI’, het fundament van de nieuwe, slimme robot die we gaan ontwikkelen.

De nieuwe, slimme robot is een volledig nieuw product, dat onafhankelijk van systeem integraties als service beschikbaar komt. Speciaal gericht op verzekeringsprocessen, om ongestructureerde data te vertalen naar gestructureerde data en daarmee (polis)aanvragen, claims meldingen, overvoeracties en overige correspondentie eenvoudiger en sneller te kunnen verwerken.

DDi en Netrom delen samen technische expertises in document- en data capture, conversie en OCR-technologieën, Artificial Intelligence (AI) en Natural Language Processing (NLP). Daarnaast zijn beiden actief binnen het Insuretech domein. DDi als Independent Software Vendor (ISV) en Netrom als extended product developer.

Terug
Help mij Bel mij