Auto matching OF INVOICES
with purchase orders ,
YES WE WANT!”

Klopt het factuurbedrag

met de order?

“Bij ontvangst controleerden we eerst of ons ordernummer op de factuur stond. Zo ja, dan zochten we deze op in ons inkoopsysteem en controleerden of de factuur klopte. Aan de hand van de levering en de prijzen. Al met al toch een hoop werk waar we wel heel bedreven in waren. Gelukkig gaat het nu helemaal automatisch. Dit scheelt ons gemiddeld 20 uur per week. Toch een hoop.”

Facturen worden nu bij binnenkomst direct digitaal ingelezen. Vervolgens wordt gecontroleerd of er een match is met de inkoopfactuur en levering die in het ERP bijgehouden worden. Is dit het geval handelt DDiFactuur de factuur af. Ontbreekt de three-way-match dan gaat de factuur op route voor extra controle. Het totale proces is met behulp van de Proces Manager heel efficiënt geworden.”

Actuele status van bestelling tot betaling altijd bekend

factuurverwerking met DDiFactuur3

Koppelen van order en factuur:
Two-way-match

Met het formaliseren en vastleggen van iedere bestelling krijg je inzage in je openstaande verplichtingen. Goed voor de grip op je liquiditeitspositie, om te beginnen. Als het goed is heb je ook direct de factuurboeking klaargezet. Bij binnenkomst koppelt DDiFactuur de factuur direct aan de bestelling. De zogenaamde two-way-match.

Three-way-match, keep it simple

Bij de three way match kunnen we nog een stap verder gaan. DDiFactuur controleert de factuur dan niet alleen t.o.v. de bestelling maar vooral met de geleverde producten en/of diensten. Op deze wijze is de factuur gematched met de order en de levering. De three-way-match is gemaakt.

Three-way-match optimaliseert factuurverwerking

DDi heeft interface met

Bel ons en vraag naar jouw interface: 088 567 20 00