RPA co-worker 1 | Input Robot

Processen zijn complex en brengen tegelijkertijd een enorme hoeveelheid repeterend en administratief werk met zich mee. Het RPA Platform van DDi levert de professionals in de verzekeringswereld co-workers, om “hen” dit werk te laten doen. In drie korte delen, gaan we wat verder in op de co-workers (Robots) van het RPA Platform. In dit eerste deel; de Input Robot. 

Om o.a. aanvragen te beoordelen, risico’s te accepteren en claims te verwerken, wisselen verzekeraars en betrokkenen enorm veel informatie met elkaar uit. Heel veel via email, behoorlijk wat via extranets en/of digitale postbussen (Aplaza/Time). Plus nog wat via de post. Al deze informatie moet door de professionals worden verwerkt. M.n. inhoudelijk, het vakwerk van de professional!

Tegelijkertijd moet de informatie worden vastgelegd in de systemen (invoerwerk), het bericht/document toevoegen aan het juiste dossier, acties uitzetten en nog meer. Allemaal gebaseerd op data die zich eigenlijk altijd wel ‘ergens’ in de toegezonden informatie bevindt. En juist dit ‘ergens’ verzorgt de Input Robot als co-worker van de professional in vier achtereenvolgende processtappen.

 

Import Proces – Ophalen berichten en documenten
De Input Robot wordt gekoppeld aan je mailserver en aangesloten op de digitale postbussen, gewenste bestandslocaties en multifunctionals. Ieder bericht en bestand dat hier binnenkomt wordt automatisch door de Input Robot opgehaald. 

 

OCR proces – Tekstherkenning
Om uiteindelijk de juiste data te creëren is tekst nodig. De supersnelle OCR-engine van de Input Robot zet alle digitale waarden om naar elektronische waarden, waardoor de informatie als tekst beschikbaar komt.

 

Classificatie proces – Meta data creëren
We gaan niet zeggen dat de Input Robot alles weet van verzekeren, maar wel heel veel en nog steeds bijleert. Machine Learning en Artificial Intelligence technieken zorgen ervoor dat de Input Robot steeds meer gerichte data produceert. Uit ieder bericht/bestand. Polisnummers, schadenummers, betrokkenen, bedragen, bankrekeningnummers, verzekerde objecten, clausules, Naw-gegevens en andere relevante data.

 

Dataprocessing – Werkbestanden aanbieden
Ieder bericht en/of bestand wordt aangevuld met een meta databestand dat door de Input Robot in voorgaande processtappen is gecreëerd. Als eenheid wordt dit pakket aan informatie en data beschikbaar gesteld aan geïntegreerde systemen, zoals de Process Robot van het RPA Platform. Maar ook direct aan andere systemen die de verdere verwerking verzorgen.

Kort samengevat; de verzekeraar kan zich volledig richten op de inhoud van haar job. De Input Robot neemt alles in ontvangst, maakt van informatie data en zorgt ervoor dat deze beschikbaar komen voor de gebruikte systemen. Daar hoeft de professional niets meer aan te doen!

 

Terug
Help mij Bel mij